Tech - Könyvek és az iOS (na meg a Moly)

Bevezető 

 

Nyolc napja vasárnap elkészült a Könyvkereső app natív, iOS-es verziója, mi ma hajnalban kaptuk az értesítést, hogy az App Store elfogadta, szóval 2015. április 21-étől mindenki számára elérhető! :)

iTunes-link: https://itunes.apple.com/hu/app/konyvkereso/id985005297?mt=8

Anno ezt írtam az androidos verzióhoz, de tökéletesen illik az iOS-esre is:
Nem veszi át a böngészős moly.hu helyét, soha nem is volt ez szándékunkban (meg nem is lehet), így levelezni, közösségi életet élni nem a legjobb választás, de ha csak a könyvesboltban/antikváriumban ácsorogtok tanácstalanul egy jól leértékelt könyv fölött, akkor segítségetekre lehet, ha bele tudtok olvasni pár idézetbe vagy értékelésbe, mert talán egy picit gyorsabb, mint a böngészős megoldás (meg ugye az összértékelés is látható százalékban)

Az 1.0-s iOS-es verzió kb. ugyanazokat tudja, mint a 2.1-es androidos:

  • könyveket tudsz keresni a moly.hu adatbázisában (név, cím, alcím alapján), ahol az első 20 találatot kapod meg a listában

  • a keresés automatikus, ha nem írsz be újabb karaktert elkezd keresni

  • a kiválasztott könyvnek el tudod olvasni a fülszövegét, látod az értékelését százalékban

  • a moly.hu-s értékelésre kattintva meg tudod nyitni a molyos adatlapot a böngészőben

  • az Idézetek-re kattintva láthatod az idézeteket (kedvencelés szerint csökkenő sorrendben; az idézet ikon egy link a böngészőhöz)

  • az Értékelések-re kattintva pedig az értékeléseket csillaggal, szerzővel, kedvencelés szerinti csökkenő sorrendben (itt pedig az értékelés szerzőjének a neve a link a böngészős verzióhoz)

  • a keresési oldalnál találtok jobb fent egy fényképezőgép ikont. Itt elvileg be tudjátok szkennelni a könyv vonalkódját (ISBN) és kikeressünk nektek a könyvet (már ha a molyra fel van töltve a kiadáshoz az ISBN). Reméljük, elnyeri tetszéseteket, kipróbáljátok és hasznos lesz :)

  • kedvencelhetitek is a könyveket, ezeket egy külön listában meg is tudjátok jeleníteni. Arra azért érdemes figyelni, hogy ez a kedvencelés csak max. 72 órás időtartamra marad meg (mindenféle jogi dolgok miatt), de egy gyors bevásárláshoz jól jöhet

    Technikai infók 

     

    Jelenleg csak 8.1-es iOS-verziótól felfelé érhető el az app (esetleg a következő frissítés alkalmával visszább lépünk egy szintet, ha szükséges)

    Megosztani ér, használjátok egészséggel! :)

    Screenshotok

     

    Tavaly a hónap legolvasottabb könyvét választottuk, most a színesség miatt mást akartunk kitalálni, így olyan magyar szerzőket választottunk, akiktől már olvastunk és szerettük is a könyveiket (Varga Csaba Béla, Gaura Ágnes, Ta-Mia Sansa, Moskát Anita, Kleinheincz Csilla). Remélem, nincs harag :)





    @m & @l

Nincsenek megjegyzések: