Hírek - Janikovszky Éva mesepályázat eredményhirdetése || A38 hajón bemutatják Temesi Ferenc Bartók című regényét || Steiner Kristóf bemutatja harmadik könyvét || A Cor Leonis Kiadó a Könyvhéten

Kihirdették a IX. Janikovszky Éva mesepályázat nyerteseit pénteken a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban: első helyezést ért el Pertics Villő és Ruff István Zalán.
Második lett Czenner Gergely, Dobos Zsófia, Oszkó Máté és Szabó Nándor Zsolt, harmadik Fuchs Péter Csanád, Gudmon Olivér Lucián, Kungl Zsigmond, Molnár Blanka, Oláh Anna Réka és Slezák Nikolett. Különdíjban 20 pályázó részesült.
A 2012. április 3-án indult pályázatra május 2-ig lehetett beküldeni az írásműveket, a felhívásra összesen 794 pályázó pályaműve érkezett a két korcsoportban: a 6-10 évesek kategóriájában 380, a 11-16 évesek kategóriájában 414 pályázó indult - közölte az intézmény az MTI-vel.
Mint írták, a beküldött művek minden évben új, a korábbitól eltérő képet adnak a gyerekek világáról, fantáziájukról, életszemléletükről, gondolataikról. Az idén nem volt fellelhető semmilyen divatvonal, mint korábban például a Harry Potter történetek, vagy a fantasykönyvek világa.
A pályázatok többsége a klasszikus mesék típusába sorolható, amelyet a sci-fi típusúak, a fantázia, a tudományos képzelet felé szárnyaló írások követnek. Emellett számos igaz történetet leíró, nem is igazán mesekategóriába sorolható pályamű érkezett, követve hűen a verseny névadójának munkáit. Az írások visszatükrözik azt a valóságot, amely a gyerekeket körül veszi, és ezek keverednek álmaikkal egy elképzelt mesevilágban - írták a szervezők.



Barbárok címmel mutatja be az Alexandra kiadó 2012. június 9-én szombaton 19 órától az A38 Hajón Temesi Ferenc Bartók című regényét. A felkavaró életírás, a mai magyar irodalmi élet jelentős műve. Hosszú várakozás előzte meg, előreláthatólag nagy visszhangja lesz. Aki lájkolja, vagy megosztja az eseményt és ezt emailban jelzi nekünk a facebook@alexandra.hu-n, két személyes belépőt kap a rendezvényre! Gyertek, fantasztikus program lesz! (facebook.com)


Szeretettel hívunk meg Steiner Kristóf harmadik könyvének bemutatójára, jún. 12-én (részletek a linken). A szerző Esze Dórával (és persze veled) beszélget a kötetről. A boltunkban az első 50 vendéget tudjuk leültetni, a többieknek csak állóhely jut. Kristóf június 9-én 18.00-kor a Könyvhéten, az Ulpius-ház standjánál dedikálja a kötetet. (facebook.com)


Bár a Cor Leonis Kiadó önálló standdal nem vesz részt a Könyvéten, kiadványaink közül a legnépszerűbbek megtalálhatóak majd a Vörösmarty téren.
Karen Marie Moning és a Tündrégkrónikák következő része, a Rossz hold kelt fel a Shopline (Bookline) 82-es számú standjánál fog debütálni.
Lezsák Levente bűbájos meseregényét, az Emerson és társát a Koinónia Kiadó könyvei között, a 29-es standon kell keresni. (Forrás: itt)







Nincsenek megjegyzések: