Visszatekintés szeptemberre | Személyes | Postcrossing

Visszatekintés szeptemberre | Személyes | Postcrossing
Visszatekintés szeptemberre | Könyvek | Sorozatok

Személyes



Kicsit megcsúsztunk most a Visszatekintéssel, mentségünkre legyen mondva, október elsejétől budapesti lakosok lettünk, volt vele munka bőven :)

Szóval szeptember:

  • Régebben volt összesen három cicánk, viszont sajnos mérgezések miatt egyikük sem élte a második születésnapját, úgyhogy elhatároztuk, nem kockáztatunk. Persze a macskák önfejűek, úgyhogy kettő ide is költözött, kinti cicák, igazából a kaját se mi vettük neki, de nemrég egyikük rájött, hogy fel tud jönni hozzánk az erkélyre, onnan pedig már csak egy pici ugrás az ablak, bent pedig a kényelem. Mi nagyon örültünk neki, szívesen láttuk, egy feltételünk volt csupán: az ágyra nem, sose. Cica ezt az első alkalom után fel is fogta, nem volt vele soha probléma.
    Aztán jött egy viharos szeptemberi éjjel, amikor ő (gondolom) félt kint, úgyhogy bejött hozzánk szunyókálni, elterült a szőnyegen, mi meg örültünk.
    Igen ám, de éjjel arra ébredtem, hogy nagyon büdös van. Cica éppen a dolgát végezte a könyvespolc mellett a malackák szénájára (és a parkettára meg a falra), gyorsan elhessegettem onnan, repültem takarítani a cicakakit. Közben felébredt a Férj is, nézte, mi a bajom :) Aztán a macskát, majd miután felfogta, mi is történt, a cicát (legyen a neve Garfield, ha már vörös) kitette az ablakon büntetésből. Egy dologgal nem számolt! Matka azért választotta az óriási narancssárga lavórunkat a benne levő piros ruháimmal, mert egyéb teendői után pisilnie is kellett, ami erre tökéletesnek tűnt... Ahogy pedig tettlegesen felszólítottuk a távozásra az ablakon át, nem is hagyta abba, úgyhogy végigöntözte a parkettát, a falat, a radiátort, és az azon száradó ruháimat...
    Garfield azóta nem járt nálunk...


  • Matka után süni :)
    Albérletnézésbe tartottunk, amikor Budapesten az út közepén egy sötét foltot láttunk. Egy süni volt és még élt! Teljesen le volt fagyva, szerintünk nem tudta, hogyan tovább, se előre, se hátra nem ment, csak állt a fehér vonalon :)
    Gyorsan megálltunk, visszafordultunk, Férj kipattant az autóból, felkapta és betette a bokrok közé :) Egy darabig megilletődve nézett ránk, aztán elspurizott a bokrok alá :)



  • Szüleimet felköszöntöttük, apukám 55, anyukám 50 éves lett :) Még sok-sok boldog születésnapot Nekik!! :)



  • Szedtünk gesztenyét, szerintem gyerekkorom óta nem csináltam ilyet :) Három kis zacskó lett belőle, még frissen meg is pucoltuk őket, hogy ne kukacosodjanak meg, le lettek fagyasztva, karácsonykor nagyon jól fognak még jönni :) Bár frissen, parázs felett sütve az igazi, de azért talán így is elfogy :P Szeretem az őszt! Legalábbis az elejét :)


Fényképek

A megmentett süni

Szeptemberi postcrossing - kapott lap Taiwanból - robotooos :)
Cukor- és gluténmentes torta :)


@m

Nincsenek megjegyzések: