Beszámoló | 85. Ünnepi Könyvhét, Budapest (+ fotók)

Idén is kint voltunk a Könyvhéten. Péntek este még próbáltunk listát írni, mit fogunk venni, persze semmi sem lett végül az egészből, mert annyi-annyi könyv került fel a papírra, hogy inkább hagytuk a fenébe az egészet, el is ment a kedvem az egésztől :)

Szombaton pedig természetesen úgy ébredtem, hogy menjünk-menjünk-menjünk!

13 órától dedikált Fable, amikor megláttuk, hogy idén sem lett kisebb a sor, inkább későbbre halasztottuk az aláírásokat, mentünk egy-két kört a Vörösmarty téren. Megálltunk a kedvenceknél, ismét írtuk a képzeletbeli listánkat, de most sem lettek kevesebben a vásárlandó könyveink, úgyhogy inkább csak sétálgattunk és gondolkoztunk...

A Delta Visionnál kezdtünk, de mivel ott a kedvezmény nagysága a megvásárolt könyvek számától függött, ezért továbbsétáltunk, ők maradtak utolsónak.

A Könyvmolyképzőnél is bajban voltunk, több jelöltünk is volt, de mivel a kedvezmény fix volt, gyorsan meg is vettük első könyvheti könyvünket, ami tuti-biztos kell, a többit pedig majd meglátjuk (max. a fa alatt landolnak fél év múlva): Abercrombie: Hidegen tálalva; kaptunk 1000 ft kedvezményt, illetve egy ajándék könyvet - kettő közül lehetett választani, egyiket sem ismertem, Tara Moss: Fétis c. könyvét kértem végül. Szóval két könyv.

Vásárlásunk következő helyszíne a Galaktika standja volt, itt is volt több jelöltünk, végül két Lukjanyenko-kötetnél maradtunk (a két legújabbnál, jaj, de a régiek is de kellenének!), kaptunk egy Galaktikát ajándékba. A kedvezmény talán 20% volt (de lehet, hogy 25%).

Böngésztünk még az Agavénál, megnéztük az 500 forintos kupacot, végül nem jött velünk egyikük sem, nem igazán tudtak meggyőzni...

Visszasétáltunk a Delta Visionhöz, jó lett volna az az 5+5-ös akció, de leredukáltuk 3+2-re: két Gaura-könyv, két Hobb-könyv és egy Keyes-könyv lett a szerencsés választottunk.

Mindezek után a nagy táskákkal visszasétáltunk a szinte a Dunáig tartó sorhoz, be is álltunk a végére, körülbelül két és fél órát vártunk, mire sorra kerültünk. A Könyvtündérnek minden elismerés, próbálták könnyíteni a várakozók helyzetét, pl. kilincsre akasztható "Ne zavarj! Olvasok!" táblát ajándékoztak, illetve egyszer ingyen ásványvizet is osztogattak műanyag pohárban. Rendes volt tőlük! :) (Engem pedig az első egy órában őőőőő, fejen talált egy madár, nagyon boldog voltam! :D )

Eeeekkora volt a sor a Fable-dedikáláson! (Plusz: szemfülesek engem is kiszúrhatnak a nagy tömegben :D )


A dedikálásra két könyvet vittem magammal, egy keményborítós Ezüstegért, illetve egy szintén keményborítós Holt volt, holt nem volt-ot; az aláírás közben pedig megkérdeztem az írónőt, számíthatunk-e a közeljövőben az Ezüstegérhez hasonló, pacis-romantikus könyvre, ő még nem tud róla, most egy Vis Major-történet jár a fejében, viszont nagy szerepe lesz benne egy lónak! :)


Vavyan Fable még a két és fél órás írás közben is tud mosolyogni :)

Fél öt körül visszarohantunk a Delta Visionhöz, mivel három órától dedikált Gaura Ágnes, khm, nagyon gyorsan kapcsolt az írónő, még le sem ültem, már tudta, kik vagyunk :) Tőle is kaptunk két szép aláírást egy-egy hozzáfűzött mondattal. (Új Bori-történet idén nem lesz, de azért valamilyen novellára számíthatunk még az év vége előtt).

Gaura Ágnes - inkognitóban :)

Este még belebotlottunk egy majdnem Fable-hosszúságú sorba, azt hiszem, Darren Shan miatt álltak sorban, de mivel mi még nem olvastunk tőle semmit, ezért ezt a lehetőséget kihagytuk (viszont nagyon jó fej az író :) )

Hazafelé pedig még befutottunk egy második körre a Fumaxhoz, itt is sikeresen leredukáltam a kellkönyvek számát egyre, de mivel elfogyott a készpénzünk, kártyával pedig nem lehetett fizetni, végül sajnos semmi nem jött velünk (nem találtunk a közelben automatát). Ők is 20% kedvezményt adtak, ha jól emlékszem, de egy júliusban (illetve idén) beváltható kupont azért sikerült szereznünk.

(Készpénzes-kártyás fizetés: a Könyvmolyképzőnél nem kérdeztük a lehetőségeket, készpénzzel fizettünk, a DV-nél, illetve a Galaktikánál viszont lehetett bankkártyával, ezt még jó lehet tudni a későbbiekben)

Összességében jól éreztük magunkat, az időjárás is kegyes volt hozzánk (se túl meleg, se túl hűvös nem volt), mindenki kedves volt az íróktól kezdve a kiadókon át, tényleg mindenki; 9 könyvvel, egy magazinnal és négy dedikálással gazdagabban tértünk haza!

(Aztán itthon láttam a neten böngészve, hogy lehetett kapni képeslapokat is, mi jól lemaradtunk róluk, de ha valaki még megy a következő két napban és postcrossingol, érdemes körülnéznie, a szemfülesek szépeket találtak! :) )




@m

Nincsenek megjegyzések: