Meglepetés | Harmadik blogszülinap eredményhirdetése

 

Röviden



A hónap elején közzétettünk egy kérdőívet, amit nem reklámoztunk sehol, csak egyetlen egyszer írtunk róla itt a blogon, de mindezek ellenére mégis  hatan kitöltöttétek, köszönjük szépen mindenkinek, hogy szántatok rá időt! :)



A kérdőívről


A kérdőív szerintem nem volt hosszú, a kérdéseket három témakörbe tuszkoltuk bele.

A harmadik rész


Demográfiai kérdésekből állt: 6 nő volt a kitöltőnk, ketten 14 és 20 év közöttiek, négyen pedig 21 és 35 közöttiek. Mind a hatan Magyarországról olvastok.

Az első rész


Az első  részbe általános kérdések kerültek, így például megtudtuk, hogy négyen már minimum egy éve velünk vagytok, ennek nagyon örülünk! :)

A bejegyzéseket a molyról követitek, ezen egy picit meglepődtem, mert a többi közösségi oldalon is vannak azért bőven követőink, de azokat nem jelölte be senki sem.

Megkérdeztük a véleményeteket is, rosszat senki sem mert írni, viszont mindenkinek bejön a dupla értékelés egy-egy könyvről. Na, már megérte elkezdeni három éve! :)

Legkedveltebb műfajotok a fantasy (én azt hittem, hogy a most divatos urban fantasy vagy disztópia  lesz, de mégsem), ez 6 szavazatot kapott. A második helyre már befutott az urban fantasy (4), a harmadikra pedig a disztópia és a sci-fi (3). Fantasy-t és sci-fit még biztos hozunk, UF-t is valószínűleg, a disztópiában annyira nem vagyok biztos, de elvétve szerintem találkozhattok még vele nálunk is. A következő helyeken a kaland, a krimi és a történelmi regények állnak 1-1 szavazattal. Nos, nem ezek a legkedveltebb műfajaink, de sosem lehet tudni, néha ki kell mozdulnunk nekünk is a komfortzónánkból, szóval még bármi lehet.

Kérdeztünk titeket a kiadókról is.
A legkíváncsibbak az Agavéra vagytok (6 szavazat), ezen meglepődtünk, mert mi nem igazán olvasunk tőlük semmit... De akkor majd jobban körülnézünk náluk is.
A következő helyen az Ad Astra és a Fumax áll 5 szavazattal; Fumax-szal még biztos találkozhattok nálunk, az Ad Astra kicsit háttérbe szorult, amikor változások voltak náluk, bár még a régebbi kiadványaikat sem olvastuk el, szóval talán, talán...
A harmadik helyen holtversenyben a Gabo/Ciceró áll a Librivel és a Könyvmolyképzővel (4 szavazat).
A Gabo jó úton halad most szerintünk, sok izgalmas könyvet adnak ki, szóval biztos lesznek bejegyzések a könyveikről, a Libri valahogy sosem állt igazán közel hozzánk, bár most is van a polcon olvasatlan könyvük, előbb-utóbb az is sorra kerül. A Könyvmolyképző pedig... Ők most nagyon divatosak a fiatalok körében, nagyon ráálltak a Vörös Pöttyös könyvekre, amik nem igazán a mi ízlésünket tükrözik... Ha már olvasunk tőlük, akkor a Hard Selectionből válogatunk, viszont ott nem olyan nagy a pörgés... A Rovásember folytatását megvettük volna, viszont nem adták ki keménykötésben, így hanyagoljuk... Nem is jut eszembe semmi, ami most olyan nagyon kellene tőlük...
A többiek így állnak: Alexandra (3), Európa (3), Delta Vision (2 - kettőőőő? Miééért? Olyan jó könyveik vannak... Úgy vettem észre, most rátaláltak a közösségi oldalakra, reklámoznak, megy a marketing, szeressétek őket! Sorozatokat se hagynak félbe, ez igazán nagy szó manapság!!), Egyéb (2 - ide nem írtatok semmit :( ), Cor Leonis (1 - ők még vannak? Sajnálnám a Tündérkrónikákat...), Metropolis Media (0), PlayON (0 - Senki sem witcherezik? :D ), Ulpius (0).

Megkérdeztük, a blog mely részei érdekelnek titeket a legjobban. A számításaim ez esetben be is jöttek: a pro-kontra posztok a kedvenceitek, majd utána a személyes posztok következnek. Próbálok majd jobban odafigyelni rájuk, ha ennyire szeretitek, de tippek is jöhetnek az utóbbihoz :)

A következő kérdésünk az volt, hogy mit hiányoltok. Ezt egyetlen ember töltötte ki, és ő több pro-kontra posztot szeretne látni. Khm, igen, ezzel most nem állunk jól, de igyekszünk, jó? :)

Érdeklődtünk, kik a kedvenc külföldi és magyar íróitok, rengeteg választ kaptunk, de ebbe most nem mennék bele, szerintem a következő kérdés izgalmasabb volt, ahol ajánlásokat kértünk Tőletek. Azt hiszem, meg kell ismerkedünk Raana Raas-szal, Diana Wynne Jones: Vándorló palotájával, Oscar Wilde: Teleny-jével és On Sai Calderonjával. Utóbbiba beletaláltatok, mert már olvasás alatt van :)
Jött még egy Mark Lawrence is, tőle már olvastuk a Tövisek hercegét, a folytatások is a polcon állnak, úgyhogy lesz még ML!

Adtunk lehetőséget, hogy feltegyetek egy kérdést, egyvalaki vállalta csupán, ő Kemese Fanni A viharszívű Mya Mavis-éről érdeklődött... Nem éppen a mi zsánerünk a Vörös Pötty, de huginak otthon megvan, lehet, hogy majd lesz róla egy rendhagyó, nem pro-kontra poszt, majd meglátjuk :)

Üzenhettetek is, szinte mindenki boldog születésnapot kívánt, köszönjük szépen!!! :)

Érdeklődtünk, hogy ha nyernétek, melyik könyvet választanátok. Mi nagyon meglepődtünk, mert elég egyoldalú lett az eredmény: Rothfuss királygyilkosára 4(!!) szavazat érkezett, további egy Gaura Ágnes Borijára, és még egy Weir A marsijára. Elárulok egy titkot: A marsi nyert :)

Utolsó helyre pedig az e-mail címeket vártuk, hatot kaptunk, sorsoltunk is, a nyertes május 2-án este fél hét után töltötte ki a kérdőívet. Egyébként öten másodikán ikszelgettetek, a hatodik bátor vállalkozó pedig negyedikén.

Végszó


Mi úgy érezzük, hogy hasznos volt a kérdőív (legalábbis nekünk), köszönjük a válaszokat és kedves szavakat. Mostanában kicsit leült a blog, de nem hagyjuk abba, még vannak könyvek a polcokon! :)

A sorsolás


A kérdőív válaszaiból kaptunk egy táblázatot a kitöltési idő szerint rendezve.
A random.org segített nekünk a sorsolásban.

A táblázatban a 2-es sortól a 7-es sorig voltak a válaszaitok, így mi is így kértük a random számot, az 5-ös sor lett a szerencsés.

Mindezt videóra is vettük, szerintünk ennél igazságosabbak nem lehettünk, gratulálunk a nyertesnek és mindent köszönünk! Sast-t hamarosan értesítjük! :)





@m és @l



Nincsenek megjegyzések: