Visszatekintés októberre | Személyes

Személyes


  • a KönyvKereső elérte az 500 letöltést Androidon :)
  • tanulgatom a progamozást iPhone-ra, lehet, lesz belőle valami, de ebben még nem vagyok annyira biztos :)
  • voltunk fríz ló tenyészszemlén, jaj, nagyon jó volt! Mutatok majd képeket!
  • A tombolán a főnyereményt (egy másfél éves fríz kancacsikót) sajnos nem mi nyertük meg (pedig kétszer húztak), bár lehet, akkor itthon már agyoncsaptak volna :D
  • csináltunk gluténallergiára tesztet, és mindkettőnknek negatív lett!! :)
  • a főiskolán lepasszolt minket a kijelölt konzulens, nem tud minket vállalni, de intézett valakit maga helyett, január közepén kezdünk vele...
  • beküldtem csütörtökön reeeengeteg Milkás kódot, de nem lett a miénk a Macbook.... Na, majd az autó :)
  • voltunk ismét a kedvenc gyrosos helyünkön, azt fejtegettük, hogy mikor ettünk ott utoljára, de azt hiszem, januárban. Na ja. Meglátszik, elég sűrű évünk van. Szerencsére a színvonal nem csökkent azóta sem, nagyon jól csinálják :)
  • már eléggé feledésbe merült a rukkolás profilom (még a kezdetekben regisztráltam), nem töröltem, mert még voltak happontjaim, de nem különösebben foglalkoztam vele, viszont úgy néz ki, hogy kedden sikerült lecsapnom e-mailből egy könyvre, csütörtökön már át is vettem a postán a Leviatán ébredését! :)

Fényképek


A legfrissebb fényképek a Nemzeti Lovardában készültek, október elején jártunk ott, fríz lovakat néztünk.

A délelőtti program a tenyészszemle volt, amiről elméletileg lemaradtunk volna, de mivel csúszásban voltak, ezért a végét még elcsíptük.

A délutáni program pedig különböző bemutatóké volt, elsősorban fríz lovakkal a főszerepben, de azért előfordult néha más fajta is (pl. a lovaspólónál vagy az Epona spanyol bemutatójánál).

Rengeteg fényképet készítettem (másnapra még izomlázam is lett), de a legtöbbje sajnos használhatatlan lett, mert a sötét háttér előtt nem mutattak jól a fekete lovak :)

A legjobban várt esemény pedig a tombolahúzás volt, vettünk is tombolát, de se a kisebb nyeremények közül nem lett a miénk semmi, se a főnyereményt nem tudtuk megszerezni... Sebaj, majd legközelebb :)

Jövőre talán sikerült eljutnunk a Nyeregszemlére is, ami már régi álmom, bár akkor lenne az igazi, ha lóháton mehetnék :) De ez egyelőre csak egy bakancslistás ötlet marad...

A fríz lovakról azt lehet tudni, hogy egy nagyon régi fajta, és az összes tagja fekete színű. Eleinte a mezőgazdaságban használták, de mégis megmaradt melegvérű fajtának.
Mozgása akciós, térölelő és lendületes.
Nagyon érzékeny és okos fajta, megtanítható a magasiskola feladataira is.
Használható nyereg alatt, fogat előtt, gyakran megfordul cirkuszokban is.

Egy csodaszép fríz felvezetéskor
Lovaspóló - ezek nem frízek :)
Huszárokat és dámákat is láttunk - a szürke sem fríz :)
Egyszer majd ki akarom próbálni a dámanyerget :)
Tandemlovaglás szintén frízekkel
Díjlovas bemutató frízzel
Szabadidomítást is láttunk - a lány saját maga idomította a négy különböző fajtájú lovát, szinte mindent meg tud velük tanítani egy pálca segítségével (ami nem bántalmazásra használ, csak a keze meghosszabbításaként)
Ez pedig az Epona spanyol lovasiskolás bemutatója, szintén nem frízzel. A képen a capriole látható: a ló helyből felugrik a levegőbe, majd a legmagasabb ponton a hátsó lábaival kirúg, majd mind a néggyel egyszerre ér földet


@m

Nincsenek megjegyzések: